Rólam mondták...

Dr. habil. Bóna Judit

nyelvész, egyetemi docens

"Vera kutatói kreativitását, alaposságát és kitartását mindig is csodáltam. A doktori írása közben ismerkedtünk meg sok-sok évvel ezelőtt. A disszertációjának a témája is nóvum volt a hazai szakirodalomban, és azóta is mindig izgalmasabbnál izgalmasabb vizsgálatokat mutatott be a konferenciákon. Az a csodálatos Verában, hogy nemcsak nagy tudású és elkötelezett, hanem nagy szeretettel is fordul a tanítványai, kollégái és általában az emberek iránt. A belőle sugárzó harmónia mindenkire pozitívan és inspirálóan hat."

Kathi Barbara

gyógypedagógus, logopédus

"Kedves Vera! Éppen a záróvizsgámra tanulgatok, és a nyelvészeti, a nyelvelsajátítással kapcsolatos tételnél járok. Rá kellett hogy döbbenjek, ez az a téma, amire az évek múlásával is tisztán emlékszek (és őszintén érdekel is), szinte csak át kell néznem... ez pedig főként neked köszönhető! Sokszor emlegetünk, hogy amit te szívvel-lélekkel átadtál nekünk, az az igazi, hasznos tudás. Amihez természetesen a szerethető, kedves, segítőkész személyiséged is nagyban hozzájárult. Nem akarok ömlengeni, hisz nem az én műfajom, de eszembe jutottál, és szerettem volna megköszönni, hogy szeretettel gondolhatok vissza egy igazi, nagy betűs TANÍTÓra, aki szemléletben és tudásban is sokat hozzá(m)tett az egyetemi éveim során! KÖSZÖNÖM"

Dankó Márta

gyors- és gépírás -- pedagógia szakos tanár, főiskolai docens

"Vera először tanítványom, majd munkatársam volt éveken át, így elmondhatom, hogy igen jól ismerem őt. Munkáját az alaposság, alázat, sokoldalú felkészültség és igényesség jellemzi. Mindig fontos számára, hogy szakmai tudását lelkiismeretesen, kimagasló pedagógiai érzékkel adja át tanítványainak. Értékes, lelkes és sokoldalú kutatómunkájának eredménye az integratív diszlexia-terápia kidolgozása. Bízom a program sikerében, és kívánom, hogy sok diák épülésére, fejlődésére szolgáljon a jövőben!"

Klausz Judit

gyógypedagógus, logopédus, lovasterapeuta

"Verát még Fóton, a Lovasterápiás központban ismertem meg. Azóta... ki tudja, hogyan, már szinte a legjobb barátnők, kollégák lettünk a szakmában, és egymás segítői vagyunk. Nyugodt, kiegyensúlyozott, vidám és felelősségteljes személyisége, hatalmas és (főleg) megalapozott szakmai tudása mindig is irigylésre méltó volt számomra. Pont ezekért a tulajdonságaiért teljes nyugalommal választanám segítő szakembernek a gyermekem mellé. Újszerű szakmai programját - az Integratív Diszlexia Terápiát - óvodapedagógus-gyógypedagógus-logopédus szakemberként értékesnek és mindenképpen gyakorlandónak ajánlom minden gyermek számára. Nem kell ahhoz problémának jelentkezni, hogy az ismereteket elmélyítsük, rögzítsük! Sőt! Ha okos a gyermekünk... miért ne lehetne még okosabb?"

Csizmár Izabella

gyors- és gépírás -- német szakos tanár

"Sok sikert kívánok Vera, nagyon nagy szükség van az ilyen lelkes és elhivatott pedagógusokra, mint te vagy!"

Dancs Ilona

egy páciens anyukája

"Szeretettel ajánlom a kedves szülők figyelmébe Dr. Schéder Veronikát, akit én lovas-terapeutaként ismertem meg, és akinek óriási szerepe volt abban, hogy hiperaktív, diszlexiás gyermekem időben megszerezze az iskolaérettséget, és helyt álljon az iskolában. Vera foglalkozásai során hatalmas türelemmel és empátiával fordult mind a gyerekek, mind a szülők felé, így emberileg is csak a legjobbakat tudom róla elmondani."

Háló-Csenda Anikó

család- és gyermekvédő tanár

"Kedves Vera! Nagyszerű pedagógus vagy! Sajnálom, hogy már nem fogsz oktatni bennünket. Minden órádat nagyon élveztem, örülök, hogy megismerhettelek! Sok sikert, erőt, egészséget, kitartást kívánok! Hiányozni fogsz!" 

Czine Marika

egy páciens anyukája

"Verát kislányunk betegsége kapcsán ismertük meg. Már az első beszélgetéskor kiderült számunkra, hogy egy nagyon felkészült ember és munkáját minden irányba alaposan kiterjesztve végzi. Közvetlen, segítőkész, akihez bátran fordulhatuk kérdéseinkkel. Mindig mindent megtett értünk, időt és energiát nem sajnálva. Tudása lenyűgöző. Mindig szeretettel gondolunk rá! "

Károlyi Enikő

magyar szakos tanárjelölt

"Mindenért nagyon hálás vagyok, ez a lenyomat egész életemben velem marad! Sok hasznos tudással gazdagodtam, és egy remek baráttal! Szívből kívánok további sok sikert!"

Belsőné Gál Ildikó

gyors- és gépírás -- magy szakos tanár 

"Verával a főiskolán ismerkedtünk meg, nagyon precíz, igényes, végtelenül kedves embert ismertem meg benne, aki mindig segített mindenkinek. Minden alkalommal lehetett számítani rá, személyiségéből áradt a nyugalom, a tudás és a tolerancia. A főiskolai évek után is kapcsolatban maradtunk, azóta is pont ugyanaz a személyiség, akit megismertem."

Rádai Henrietta

óvodapedagógus

"Kedves Veronika! Kiváló pedagógus vagy! Örülök, hogy a tanítványod lehettem! Alázatod, kitartásod és pozitivitásod példaértékű. További sok sikert kívánok!"

Csekéné dr. habil. Jónás Erzsébet

nyelvész, egyetemi tanár

"Sok örömet, egészséget, szakmai sikereket, Verácska! Nekem és az unokáimnak is ajándék volt, hogy találkozhattunk! Köszönöm szépen! "

"Verát a Nyíregyházi Főiskolán ismertem meg sok-sok évvel ezelőtt, ugyanazon a szakpáron végeztünk, de különböző évfolyamokban. Együtt jártunk néhány főiskolai rendezvényre (irodalmi önképző körök, előadások, konferenciák), illetve több alkalommal utaztunk közösen gyors- és gépíró versenyekre, így volt alkalmam sokat beszélgetni vele. A diplomáink megszerzése óta sajnos egymástól távol élünk, de ha lett volna lehetőségem, szívesen hordtam volna hozzá lovasterápiára vagy más foglalkozásra is a saját gyermekeimet. Biztos vagyok benne, hogy, ahogy bármi, amibe belefog, a diszlexia-terápia is magas minőséget képvisel. Verával kapcsolatban azt gondolom, a szakmai igényesség, az alázat, a nagyfokú türelem és a kiemelkedően magas empátia jellemzi. Tudom, mennyire nehéz egy eltérő fejlődésű gyermek számára megfelelő szakembert találni, aki tényleg elhivatott, és ért a gyerekek nyelvén. Bízom benne, hogy Vera sok kisgyereknek tud segíteni abban, hogy boldog, kiegyensúlyozott, önmagukat elfogadó személyiségekké váljanak."

Egy elektronikus írástechnika csoportba járó gyermek anyukája.