Képgaléria

Az előkészületi munkálatokról:

Így készültek azok a fotók, amelyekből aztán számítógépes grafikák születtek. A mesés-balettos foglalkozások után ugyanis minden gyermek hazaviheti annak a betűnek a testkép-kártyáját, amellyel aznap ismerkedtünk. Ezeket egy tőlem előre megkapott ajándék albumba gyűjthetik, így - ha kedvük tartja - otthon is gyakorolhatják a betűk "táncát". 

Köszönöm fotóalanyomnak, Zsurzs Enikőnek az illusztrációk elkészítéséhez nyújtott segítségét!

Ebben a színes, hangulatos, gyerekekre szabott környezetben dolgozunk. Vászon balettcipők különböző méretekben a gyerekek rendelkezésére állnak. Az elektronikus írástechnikához fontos szemléltetőeszközünk a mágneses billentyűzettábla.

Egy harmadik osztályos, tündéri kislány az elektronikus írástechnika gyakorlása közben. Igen, 9 éves kortól is működik ;) Javasolt azonban a mechanikus billentyűzet használata, melynek jól elkülönített gombjai vannak, és talán valamivel szűkebbek is a betűtávolságok rajta, mint más billentyűzeteken.

Minden tanév végén rendezünk egy kis bemutató előadást a szülőknek, rokonoknak, barátoknak - és természetesen valamennyi érdeklődőnek. Csodálatos pillanatok ezek, "a betűk színpadán" :) 

Mint látható: fiúk is aktív résztvevők szoktak lenni ;) A vonakodók megnyugtatására: a szereplés sosem kötelező! (Bár megsúgom: mindenki be szokott lelkesedni:))

Órai pillanatképek (a jelenléti kiscsoportos foglalkozásokról):