Szülői tájékoztató

2021.08.27

Kedves Szülők! 

Kérem, olvassák el az alábbi tájékoztatókat, amelyekben röviden összefoglaltam minden fontos információt az induló csoportok működésével kapcsolatosan.

Természetesen egyéb felmerülő kérdéseikre is szívesen válaszolok: info@diszterapia.hu  

Alsó tagozatosok szüleinek

(...)

Találkozásaink alkalmával az ábécé egy-egy betűjével ismerkedünk meg, egy folytatólagos mesebeli történet keretein belül. A hallás útján történő beszédfeldolgozást (a beszédészlelési részfolyamatok fejlesztését) mozgásgyakorlatokkal egészítjük ki: a klasszikus balett elemeit felhasználva a saját testünkön képezzük le az egyes betűk formáját, kapcsolataikat (zenére is) "eltáncoljuk". A gyerekek minden foglalkozás végén hazavihetnek magukkal egy kis kártyát, amelyen az újonnan tanult betű baletteleme látható. 

Kérem, hogy a foglalkozásokra a gyermekek kényelmes ruhában érkezzenek, és egy vastag zoknit vagy vászon balettcipőt hozzanak magukkal!

Felső tagozatosok szüleinek

(...)

Találkozásaink az ábécé egy-egy betűje köré összpontosulnak. A betűk formáját először a klasszikus balett elemeivel a saját testünkön leképezzük, majd a számítógép billentyűzetén végzünk ritmusos, hangoztató-elemző betűkapcsolási gyakorlatokat az ún. tízujjas vakírás technikájával. A nagy- és finommozgások tréningje, több érzékszerv megdolgoztatása történik egyszerre, melynek célja a fonológiai tudatosság fejlesztése. 

Kérem, hogy a foglalkozásokra a gyermekek mindig hozzák magukkal a saját laptopjukat! (Igény esetén természetesen én is tudok eszközt biztosítani számukra.)