"Minden pedagógus kiégett" jeligére...

2023.10.12

Kollégáknak.

Az alábbi írást az olvassa el, aki változtatni, javítani szeretne a helyzetén!


Elkeserítően gyakran hallom mostanában a címben szereplő mondatot. És sajnos azt kell mondjam, mélyen együttérzek azokkal, akik ebben a cipőben járnak. Sajnos. Éppen ezért szeretnék egy utat mutatni Nektek, ami néhányótoknak akár egy áttörési pont is lehet az életében.


Mit értek ÁTTÖRÉSen, hogyan tudok SEGÍTENI? 🙋‍♀️


 1. Megtanítok Neked egy módszert, amit én több évtizedes befektetett munka és szintén sok anyagi áldozat árán kidolgoztam, már kipróbáltam, és tudom, hogy hatékony

 2. Átadom Neked, hogy használni tudd, élj vele. Igen, kiadom a kezemből, hogy másoknak is, és országszerte minél szélesebb körben segítség legyen: pedagógusoknak, és rajtuk keresztül a gyerekeknek. Mindezt csupán 30 órában (ráadásul online!/az otthonod kényelmében)! 

 3. Két területen látom benne Számodra a jelenlegi, esetleg valóban már kicsit belekeseredett vagy elgyötört helyzetedre nézve az ÁTTÖRÉSI LEHETŐSÉGET:

 • Az egyik terület: A RENDSZER RÉSZEKÉNT 👨‍🏫. Továbbra is ott maradsz, ahol vagy, a munkahelyeden, de lesz egy olyan tudásod, amivel élményszerűvé teheted a mindennapi pedagógiai munkádat, úgy, hogy Te is és a gyerekek is részesei ennek az élménynek, miközben az oktatói munkád hatékonysága növekszik! Mivel a gyerekek jól reagálnak rá, könnyebb lesz a teher a válladon: könnyebben tudod kezelni őket, sikereket értek el, mindenkinek jobb lesz a hangulata. Szerintem már ez is megéri!
 • A másik út, ha már abban gondolkozol, hogy kilépsz a rendszerből: JOBBAN FOGSZ TUDNI VÁLLALKOZNI 💰. Magántanárként, a meglévő pedagógiai kompetenciád keretén belül válhat igazi kinccsé a kezedben ez a módszer. Segíteni tudsz egy olyan célcsoportnak, akiknek a száma sajnos elképesztő mértékben növekszik. Talán már most is sokakkal találkozol közülük, akik arra panaszkodnak, mennyi mindent kipróbáltak már, de nem látják az előrehaladást… Te egy új megközelítési módot birtokolsz majd, több leszel,többet/jobban tudsz adni, és megéri majd, hogy éppen Téged válasszanak!


Lehet, hogy hirtelen úgy tűnik: drága befektetés. De ahhoz képest ingyen van, amennyibe nekem került, vagy amennyibe Neked kerülne, ha mindezt Magadnak kellene a semmiből megteremteni! Most rövid idő alatt kézhez kapsz egy olyan GYAKORLATI tudást, amivel egy tág célcsoportot tudsz eredményesen kiszolgálni, másrészt BEVÉTELRE tehetsz szert! Mindenki jól jár: Te is és a tanítványod (meg az ő családja) is!


KIKNEK ajánlom, és MIÉRT?

 • Táncpedagógusoknak. 🩰 Több legyet üthettek egy csapásra: a táncórákba ágyazva tanulási képességeket is tudtok fejleszteni! Lehet, hogy néhány gyermek azért nem jár hozzátok, mert fejlesztésre kell mennie, és utóbbi kárára muszáj beáldoznia az egyébként szeretett táncóráit? Itt egy megoldás erre a problémára – mondd el a szülőknek!
 • Gyógypedagógusoknak, köztük logopédusoknak. 👼 Többetekkel beszélgettünk már a disz…-es gyerekek kínjairól, no meg a sajátjaitokról. Többen jeleztétek, hogy mennyire hiányzik még egy pillér a módszertanba: a nagymozgásokkal történő kombináció. Ez az!
 • Tanítóknak. 👩‍🏫 Akik tudom, sokan szenvedtek a gyerekek sokféleségétől, nyilván olyan értelemben, hogy Nektek több tíz gyermeket kellene ugyanoda juttatnotok az idő állandó szorításában, miközben nem mindenki ugyanarról a startvonalról indul… Hogyan lehet ezt megoldani? A módszeremmel a tipikus és atipikus is egyformán haladhat – mindenki jól jár, senki sem sérül (a tehetséges sem!), ez benne a pláne!
 • Magyartanároknak. 📚 Hű, tudom, borzasztó elkeserítőek a szövegértési eredmények… De hogy is lennének jobbak, amikor az alatta lévő lépcsőfok, maga az olvasástechnika is döcög… Ötödikben, ami már felső tagozat, de még van a gyerekekben nyitottság a játékosságra, úgy gondolom, remekül beilleszthető a módszerem, és csiszolható, ami még érdes…
 • Ének-zene 🎵 és drámapedagógusok 🎭 a fentiekben leírtakhoz hasonlóan mind alsó, mind felső tagozaton profitálhatnak belőle!
 • Óvodapedagógusoknak. 👶 Óriási segítség lehet nagycsoportos, ill. nagycsoportot ismétlő gyerekeknek! Hiszen széleskörűen fejleszti azokat a részképességeket, amelyek az iskolaérettség fontos alappillérei. Ráadásul a mindennapi tevékenységetekbe, az egész csoportotokkal együtt gyönyörűen beépíthetőek ezek a foglalkozások.
 • Szociálpedagógusoknak. 👨‍👨‍👧‍👦 Ti, akik szintén a segítő szférában dolgoztok… Azt gondolom, hogy széles a paletta, ahová és amilyen formában beilleszthető egy ilyen élményszerű, mozgásos/mozgalmas segítő módszer. Akár a felnőttekkel/idősekkel való közös munkátokban is el tudom képzelni, hogy lehetne helye.


"A tudás hatalom!" – emlékeztetett ma Francis Bacon híres jelmondatára az én kedves barátnőm. Erre egyszer áldozol, de olyan kincset kapsz a kezedbe, amit – bízom benne – még sokáig, elégedettséggel tudsz használni, mert ELŐREVISZ Téged, ill. a tanítványaidat is.
Rólam (mint képzőről) és a módszeremről, valamint az akkreditált pedagógus-továbbképzési programomról itt tudhatsz meg további információkat: https://www.diszterapia.hu/pedagogus-tovabbkepzes/ 


Szeretettel várlak egy jó csapatba!