Mikulásoztunk :-)

2021.12.12

Mikulásra körülbelül 10-12 foglalkozáson voltunk túl azokkal a tanulókkal, akikkel szeptemberben kezdtük az elektronikus írástechnikát. Most két-két rövid felvételt teszek közzé az érintettek engedélyével. 

Az első kettőn egy 8 éves kislány látható, aki nem diszlexiás, viszont szabálytalan és görcsös a ceruzafogása, ami miatt hamar elfárad a keze folyóíráskor - ezért szerették volna, hogy mielőbb elsajátíthasson egy alternatív jegyzetelési technikát. Fiatal kora dacára zseniálisan fejlődik, év végére ő biztosan 10 ujjal fog vakon gépelni, ami valóban nagy segítség lesz számára az összes további tanulmányára, egész életére nézve. Itt nem görcsöl a keze, könnyed és szabályos a leütéstechnikája. Egy egészségvédő, ergonomikus írástechnikát kap a kezébe. Ezen a kis videón az látható, amint a zene ütemére másolja a szópéldákat, önállóan. 

A másik két felvételen egy ADHD-s és diszgráfiás 16 éves lány munkájába pillanthatunk bele. Szenzációs megélni mellette azt, ahogyan koncentrál, és amilyen gyorsan fejlődik! Olyan tempóval ír önállóan, ami tipikus fejlődésű tanulóknál kb. az év végére elvárt teljesítmény. Olykor hibázik, de leginkább a divatos, hosszú körmei miatt, nem azért, mert nem tudja a betűk helyét, ugyanis azokat meglepően gyorsan memorizálja. Már néhány hetes foglalkozás után azt jelezte vissza, hogy magán is meglepődött, mennyivel könnyebben eligazodik a betűk között, az édesanyja szerint pedig bizonyos gyakori szavakat végre asszociatív (direkt) módon olvas.

Szívmelengető érzés ezeket a kis csodákat hétről hétre nyomon követni!