Diótörő - egy kicsit másképp

2024.06.24

Tegnap délután ismét "szögre akasztottuk" a balettcipőket egy nyári szünidő erejéig. Az idei évzáró előadásunkon a júniusi melegbe egy kis decemberi frissességet varázsoltunk: a balettozó betűk ugyanis A diótörő történetét mutatták be az érdeklődő közönségnek, immár szokás szerint a Városmajori Művelődési Házban. 

A gyerekek elsőtől hatodik osztályig képviseltették magukat. Voltak közöttük diszlexiás, diszgráfiás tanulók, de olyanok is, akiknek csak kisebb nehézséget okoz az olvasás. Idén is nagy élmény volt hétről hétre átélni egyikük-másikuk kibontakozását, látni egy-egy területen a fejlődésüket. Az év végére mindegyiküknek érezhető mértékben javult a fonológiai tudatossága. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy gyönyörűen betűzték és balettozták tegnap a szavakat.

Újítottunk is egy kicsit az előző évekhez képest. Idén a gyerekek maguk is felolvastak egy-egy részletet a meséből a közönség előtt, továbbá a tisztelt publikumot is bevonták a betűbalettozásba. 

Mostanában mindig megfogadom, amikor az ilyen nagy szereplések előtti utolsó pillanatok izgalmát élem, hogy na, én aztán soha többet, jövőre biztosan nem szervezek ilyet, mert nincs időnk rendesen felkészülni, és egyébként is, jobban izgulok, mint a gyerekek 😅. De aztán rendre az a vége, hogy olyan csodás átélni ezt az egészet, olyan megható a műsor, hogy mégiscsak azt gondolom: ez a méltó lezárása a befektetett munkánknak. Úgyhogy pillanatnyilag már alig várom a következőt 🥰.

Nagyon szépen köszönöm a gyerekek és a családjaik együttműködését is, valamint a sok szép virágot, ajándékot. Ez a másik, amitől rendületlenül szoktam szorongani egyébként, hogy jaj, csak ne hozzatok nekem semmit, kérlek szépen... Csak mindig attól tartok, hogy ha ezt kijelentem, azzal gyakorlatilag sugalmazok is egyben (Ja, hogy hozni kellene valamit?🙈) - és akkor sosem tudlak visszafogni Benneteket... Így hát csak az egyszerű szavaim maradnak: csodásak voltatok, gyerekek, nagyon büszke vagyok Rátok, és köszönöm a kedvességeteket! És kérlek, el ne felejtsétek: Betűbirodalom uralkodója immár Bennetek lakozik! 💕