A "Betűbalett" a Meskete pályázatának nyertesei között!

2023.05.09

A meskete.hu online közösségi gyermekmese portál 2023 tavaszán meseíró pályázatot hirdetett. A pályázatra profi és amatőr írók is beadhatták meséiket, különböző tematikus kategóriákban (pl. mesék élethelyzetekhez, ismeretterjesztő mesék, mesék kisiskolásoknak... stb.). A pályázati határidő lejárta után két hónap állt rendelkezésre ahhoz, hogy mind az internetes olvasóközönség, mind a szakmai zsűri elolvassa és véleményezze a beérkezett munkákat. Május 9-én pedig megtörtént az eredményhirdetés. A több, mint 2500 feltöltött mese közül végül 36 szerencsés meseíró munkája kapott lehetőséget arra, hogy bekerülhessen egy nyomtatott mesekönyvbe, melynek megjelenése idén karácsonyra várható. 

A "Betűbalett (nem csak diszlexiásoknak)" című mesém a szerencsés nyertesek között kapott helyet a készülő mesekönyvben! 

Miért fontos ez?

  • Azért, mert ezzel a diszlexiával, diszgráfiával élő gyerekek egy újabb lehetőséget kaptak arra, hogy megmutathassák magukat!
  • Arra, hogy a társadalom, illetve gyermektársaik még egy felületen találkozhassanak velük, közelebbről megismerhessék problémáikat - az egyre átfogóbb társadalmi tolerancia jegyében.
  • És talán a klasszikus balett páratlan mozgásművészetét is sikerül egy kicsit közelebb hozni a mai gyerekek szívéhez.

Nagyon köszönöm minden kedves szavazómnak - valamennyi diszes gyermek nevében is!